2011. szeptember 21., szerda

III. fejezet KAPCSOLATOK LELKI TÁRSAKKAL


Szellem: - Anna ebben az életében olyan programot tervezett magának a köztes létben, hogy lehetőséget adjon azoknak, akiknek törlesztenivalójuk van vele szemben, valamint azoknak is, akiknek Annával szemben voltak adósságaik.

A család, ahova leszületett, csupa olyan emberekből állt, akiket Anna előző életei során valamilyen ok miatt megölt.
Apját a hun életében, anyját a spanyol inkvizíció idején. Nővéreit magyar boszorkányként mérgezte meg vagy rontással pusztította el. A fiatalabb bátyja valóban Néró lélektöredéke volt. Az idősebb a spanyol inkvizíció idején halt meg a mérgeitől, ő volt akkor a férje is.

Annát nagyon szerették a testvérei, mert a legkisebb testvér volt és a legkisebb mindig a legnagyobb védelmet, a legnagyobb szeretetet kapja.

A szülők, bár nem éltek harmonikus kapcsolatban egymással, a gyermekeiket nagyon szerették, és ez a szeret megvolt a gyermekek között is, amíg fel nem nőttek. Azután önálló családot alapítottak, de a testvéri szeretet továbbra is összekötötte őket. A helyzet ma sem rossz, de már eléggé eltávolodtak egymástól. A karmikus kötelezettségeiknek eleget tettek és sokszor annál többet is. A következő életeikben már nincs egymással szemben semmiféle kötelezettségük.

Amikor Anna édesanyja meghalt, sokáig Anna vette át a családot összetartó anya szerepét. Azután ezek a kapcsolatok részben megromlottak. Ebben Annának nem volt negatív szerepe, sőt olyan áldozatokat vállalt a család összetartásáért, amely már nem volt kötelessége.
A család többi tagja már nem tartotta olyan fontosnak a családi kötelékek ápolását. Mindenféle, nem valódi okra hivatkozva, igyekezett ezeket a szálakat elvágni. Anna őrült erőfeszítései végül is részben sikerültek, mert teljesen félretéve saját hiúságát, érzékenységét, megbocsátott azoknak, akik ellene komoly sérelmeket követtek el. A testvéri szeretet erősebb volt nála mindennél.

Anna férjet az eszével választott, egy jóképű, kedves udvarias fiatalember személyében. Tudta azt, nem illenek össze, de mert a fiúval viszonyt kezdett, nem akart új kapcsolatokba bonyolódni. Inkább férjhez ment egy olyan fiúhoz, akit szeretett, de nem szerelemmel.

Sokáig hűségesen szolgálta a férjet és a gyermekeit, de a férfi önzése és érdektelensége lassan teljesen eltávolították érzelmileg tőle.
A gyermekei már nagyok voltak, amikor érezte, az élete vak vágányon fut. Elhatározta, változtat rajta. A férje gyávasága megakadályozta őt abban, hogy valóban elváljanak, de Anna önálló életet kezdett élni - nagyon helyesen -, és nem törődött többé a férjével.
A férfi már korábban elkezdett inni, a problémák elől az alkoholizmusba menekült. Ez nem lett volna törvényszerű, de az emberek gyakran a könnyebb ellenállás irányába mennek a helyes út helyett.
Anna felajánlotta neki a különélés lehetőségét, azonban a férfi nem élt ezzel, hanem megpróbálta a régi eszközökkel kordába tartani asszonyát, de Anna okos volt és nem hagyta magát zsarolni.
Amikor Én felfigyeltem rá, egy majdnem felhőtlenül boldog kapcsolatban élt, bár nem a házasságában.
A férfi, akit szeretett, igazán hozzá illő volt. Ha vállalja ezt a kapcsolatot, őrült boldog szerelem lehetett volna belőle. A férfi gyáva volt. Inkább az anyagi biztonságot választotta és egy olyan feleséget, aki már régen nem élt vele házastársi kötelékben. A férjének csak a pénze kellett, az anyagi biztonság, amit nyújtott. Semmi más. Azt sem bánta volna, ha szeretőt tart a férje, vagy utcalányokhoz jár kielégíteni magát.

Ebben a szerelemben Anna önmagára talált. Boldog volt a maga módján, de nem volt szerető alkat, nem szerette a viszony helyzetet. Hiába kérte a férfit, öntsenek tiszta vizet a pohárba, az nem vállalta a helyzet tisztázását.

Nyolc évi szerelem után új barátnőt is tartott. Ha Én nem szólok Annának, elhallgatta volna előle. Attól félt, Anna botrányt csinál, csak arra nem számított, ami valójában történt. Anna megköszönte mindazt, amit ez a nyolc év ajándékba adott érzelmileg és elengedte a férfit.
Amikor az új szeretője kidobta, Anna már nem kívánt újra kapcsolatot vele, hiszen az Én
javaslatomra, elkötelezte magát ismét a férje mellett.
Most az lett a feladata, hogy a férjét visszafordítsa egy olyan útról, amely a biztos pusztulás felé vezeti. Hogy ez mennyire sikerül majd, az már nemcsak Annán, hanem a férjen is múlik.
Képes lesz-e elfogadni, hogy van egy önálló, szép és okos asszonya, vagy még mindig a házi cselédet sírja vissza, akinek önállósága, életcélja nincs, csak a férje rabszolgájaként óhajtja leélni az életét.

Anna három gyermekkel került áldott állapotba, de az elsőt, amellyel házassága előtt került teherbe, nem szülte meg. Sokáig furdalta a lelkiismeret, emiatt a gyermek miatt, amikor már a másik két gyermekét megszülte. Tudta, ez a világtörvények szerint gyilkosságnak számit, bármit is tartanak felőle a földi törvények.
Anna a második szüléssel ugyanazt a gyermeket szülte meg, de ez a gyermek, egész életében a tudat alatt magában hordozza a magzat gyilkosság emlékét.
Annának ez a gyermeke, egy korábbi életében megölte őt, így a karmikus feladat, mindkettőjük részéről törlődött. Anna ezt akkor nem tudta, de a Szellemi Dimenziók minden adósságot számon tartanak, és így elkerülhető lett egy olyan baleset, amelyben Anna véletlenül, nem készakarva, mégis saját gyermekének a halálát okozhatta volna.
Így gyermekének ez az élet tulajdonképpen ajándék, amelyet ennek a világtörvényen kívüli abortusznak köszönhet.
Anna egész életében magában hordozta a lelkiismeret-furdalást, és most Tőlem értesül arról, hogy ezzel ajándékba adott egy életet korábbi gyilkosának.

Anna a másik gyermekét a spanyol inkvizíció idején méreggel tette el láb alól, mert öreg volt és az örökösök nem tudták kivárni a gazdag rokon halálát. Anna ezért fizetséget nem kapott, és a többi gyilkosságért sem, csak kínzásokat és máglyahalált, mint már tudjátok.

Anna a gyermekeit végtelenül szereti. Nagyon jó anya és kiváló feleség, de a házasság nem csak az egyik félen múlik, hanem mindkettőn. Anna sohasem kötötte röghöz a férjét, de ez fordítva igaz volt. Nagyon jó társ és a környezetében sokak által kedvelt személyiség.
Akik szeretik, azok tisztában vannak emberi értékeivel, akik nem, azok nem tudják elviselni értékeit. Tisztánlátását, szorgalmát, kitartását, igazságszeretetét, vonzalmát a kultúrához, a kultúra értékeihez, kreativitását és még sorolhatnám.
Természetesen Annának is vannak árnyékos oldalai, de ezek a valódi értékei mellett eltörpülnek. Így hát szó sem essen róluk. Szent nincs, csak olyanok vannak, akik annak látszanak, és Anna nem akar szentté válni. Egyszerűen egy jóérzésű, nyitott ember szeretne lenni, akinek legfontosabb az a közösség, amelyben él. Ez ma nem általános és az ilyen embereket gyakran nézik ostobának. De a világot az Annák viszik előre és nem a többiek. Ő ezt tudja, és már régen nem sérelmezi mások rosszindulatúságát, hamisságát. Tudja, ezekkel még együtt kell élnie az emberiségnek egy darabig. Ő olyan példát ad a környezetének, amely előremutató, amely minta, amely felé az egész emberiségnek haladnia kell, előbb vagy utóbb, ha életben akar maradni.

Most pedig beszéljünk Anna tágabb társadalmi környezetéről.
Olyan főnökei voltak, akik vezetői típusokat testesítettek meg. Annának egyetlen olyan főnöke volt, aki a Szellemi Dimenziók mércéje szerint igazi vezető volt. Anna felismerte benne a jó és alkalmas vezetőt. A többi nem volt az.
Az első főnöke halálra hajszolta és minden percét beosztotta, de Anna megtanulta mellette a kitartó lelkiismeretes munkát. Ehhez a főnökéhez korábbi karmikus kapcsolatok nem fűzték, csak a feladat miatt választotta ki magának. A második főnöke egy gerinctelen férfi volt, aki minden ok nélkül áskálódott a felsőbb főnökeinél ellene, csakhogy ártson. A harmadik volt az ideális vezető, Anna még most is mosolyog, amikor rá gondol szeretettel.
A negyedik főnöke egész életében csak a saját hasznával törődött, erkölcsi és anyagi értelemben. Ő a spanyol inkvizíció idején az a bíró volt, aki Annát máglyahalálra ítélte. Akkor sem volt jellemesebb férfi, mint most. Az idők folyamán nem sokat fejlődött lélekszinten, inkább romlott. Ebben az életében sokat ártott Annának, de Anna túllépte őt ezer klasszissal.
Az utolsó főnöke Annára mindig féltékeny volt. Irigyelte a céltudatosságát, kitartását, emberségét, hajlíthatatlanságát, ami belőle minden életében hiányzott. Most itt volt a lehetősége, hogy Annát példaképének tekintse, de csak kihasználta. Később aztán magához vette egyik régi talpnyaló barátját, akivel szétrobbantották azt a munkahelyi közösséget, amelyet Anna oly sok fáradsággal épített föl. A végén, már Anna is útjukban volt és igyekeztek megszabadulni tőle. A leggátlástalanabb eszközöket is bevetették, hogy elérjék céljukat. Anna bár félreállt, nem szakította meg a diplomáciai kapcsolatot velük, mert nemes céljai miatt ezt nem teheti. Amikor Annát megismeri a világ, azt is megtudja, kik voltak ők ketten a történelem folyamán, de még nincs itt az ideje, hogy erről beszéljünk.

Most pedig nézzük meg, milyen barátokkal veszi Anna körbe magát.
Anna úgy választ barátot, mint más ékszert. Az értékes emberek vonzzák őt, akiktől tanulhat, akik példát adnak neki a hétköznapjaiban. Az embereket nem rang, vagy gazdagság szerint ítéli meg, hanem igaz emberi értékek szerint.
Számára éppen úgy ember az utcán kolduló koldus, mint a társadalom legmagasabb polcára helyezett sztár. Munkája során volt lehetősége sztárolt művészekkel megismerkedni, és megtanult elfogódottság nélkül beszélgetni velük. Anna jó iskolákat választott magának és a társadalom minden rétegével kapcsolatba került. Ez végtelenül sok tapasztalatot adott neki, amelyeket életében pozitív haszonnal használt fel.
Sohasem lett hűtlen önmagához és azokhoz sem, akik életében segítették lelki fejlődését. Gyönyörű emberi kapcsolatokat tudhat magának. Ezt emberi nyitottságának, emberségének köszönheti. Ha orvos lett volna, jól kamatoztathatta volna ezt a képességét, de nem vágyott orvosi pályára, hanem arra, hogy a világ valódi összefüggéseit keresse, mert meg akarta fejteni az emberiség legnagyobb problémáját. Én tudom már, hogy sikeresen meg is fejtette. Olyan kitartással nyomozott, mint a legjobb nyomozó, és olyan türelemmel, amilyet még nem látott a világ.
Ne higgyétek, tréfálok, csak a valóságot mondom. Ha majd megismeritek a harmadik könyvet, amelyet lelki barátnőjével ír, tudni fogjátok, nem hazudok nektek.
Az emberiség nagyon sokat köszönhet neki, de ő ezt úgy adta önként - kérelem és feltételek nélkül -, ahogyan sok szent tette, akiket az emberiség mégsem tisztel szentként.
Amikor meghal és visszakerül a Szellemi Dimenziókba, ott meg fogják köszönni minden tettét, amivel a világot meggyógyította.

Most pedig beszélni fogok nektek Annával való gyengéd kapcsolatomról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.